ALD Automotive meldt recordwinst

donderdag 4 augustus, 2022

De nettowinst van ALD Automotive is dit eerste halfjaar gestegen tot een recordhoogte van ruim 606 miljoen euro. Vooral met dank aan de verkoopopbrengst van de lease-occasions. En ondanks de overname van LeasePlan, begroot op 100 miljoen euro.

De gemiddelde verkoopmarge per tweedehands auto was 3.212 euro in dit eerste halfjaar versus 740 euro in het eerste halfjaar van 2021. In Nederland bedraagt het verkoopresultaat gemiddeld 2.500 euro per voertuig, ten opzichte van 750 euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Wereldwijd groeide bovendien de gefinancierde vloot met 5,4 procent ten opzichte van juni 2021, naar 1.45 miljoen in juni 2022. Het aantal contracten staat op 1.761 miljoen, een stijging van twee procent ten opzichte van eind 2021.

Volgens CEO Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland heeft de leasemaatschappij in Nederland sterke resultaten gerealiseerd, met onder andere een flinke groei in tweedehandslease en de flexibele oplossing ALD Flex. “Ook op duurzaamheidsvlak kunnen we terugkijken op een succesvol eerste halfjaar. Voor de Nederlandse ALD registraties betrof het EV-aandeel 34 procent in H1 2022 ten opzichte van 19,5 procent dezelfde periode vorig jaar.”

100 miljoen

ALD heeft een groter aandeel elektrische voertuigen vergeleken met de totale markt. Over de afgelopen twaalf maanden was in de markt het EV-aandeel van nieuwe geregistreerde auto’s gemiddeld minder dan 22 procent, terwijl dit percentage bij ALD op 27 procent lag. Met de hogere brandstofprijzen en strengere milieuvoorschriften, stimuleert ALD zijn klanten nog meer om duurzame en innoverende producten te kiezen, zoals elektrische voertuigen en multimodale mobiliteit.

Wat betreft de overname van LeasePlan, Tim Albertsen, CEO van de ALD Groep, stelt dat die overname nog zinvoller is aangezien deze nieuwe groeimogelijkheden biedt en de veerkracht versterkt. “Het indienen van de dossiers bij de regelgevende instanties ligt op schema met onze oorspronkelijke plannen en wij verwachten de transactie af te ronden tegen eind 2022, afhankelijk van de sluitingsvoorwaarden.”

In de haljaarcijfers zijn de kosten van de overname begroot op 41,3 miljoen euro. De kosten voor de gehele overname worden geschat op 100 miljoen.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive