Onderhoud EV’s 22 procent goedkoper dan ICE

vrijdag 5 augustus, 2022

Het Britse Fleet Assist heeft op basis van een wagenpark van 850.000 auto’s en bestelwagens berekend dat het servicen van elektrische auto’s 22 procent goedkoper is vergeleken met voertuigen met een brandstofmotor (ICE).

Veel van die besparing wordt toegeschreven aan de kortere arbeidstijd; monteurs zijn 33 procent minder tijd kwijt aan een EV dan aan een ICE-voertuig. De onderdelencomponent van een EV-klus is ook doorgaans 28 procent goedkoper dan een ICE-auto omdat ze minder werkende onderdelen hebben en de remslijtage veel lager. En die onderdelen zijn het afgelopen jaar ook nog eens flink duurder geworden (gemiddeld 10 procent) waardoor het voordeel van een EV nog groter wordt. De onderdelen die bij een elektrische auto het meest worden vervangen zijn pollenfilters, lampen, sleutelhangerbatterijen, ruitenwissers en remvloeistof.

Wel waarschuwt Fleet Assist dat de onderhoudstarieven van garages stijgen. Dealers verhogen hun prijzen om de marges op peil te houden. Deels ook noodzakelijk om de gestegen loonkosten van de monteurs en technici te compenseren.

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Fleet Assist