Autoscout24 ziet voor het eerst daling occasionprijzen

dinsdag 9 augustus, 2022

Na ruim een jaar van ‘uitzonderlijke prijsstijgingen’ op de tweedehandsautomarkt ziet AutoScout24 de prijzen vanaf vorige maand dalen. In vergelijking met een maand eerder gaat het om een daling van €277 euro (-1,2%).

Klik om te vergroten

In juli stond een tweedehandsauto voor een gemiddelde prijs van €23.531 euro te koop, zo blijkt uit cijfers van AutoScout24. Het online autoplatform denkt dat mensen, nu er geen coronarestricties zijn, weer meer geld aan een vakantie uitgeven. Traditiegetrouw gaan we dan iets minder vaak op zoek naar een nieuwe of gebruikte auto. Ook in juli 2019 (pré-corona) daalde de prijzen in juli met 1,2 procent.

Uit de cijfers blijkt ook dat het verschil in occasionprijzen in Europa steeds groter wordt. De dalende trend in Nederland is vrijwel niet zichtbaar in de rest van Europa. Alleen in Duitsland is de gemiddelde occasionprijs iets gedaald ten opzichte van een maand eerder in juni. Daar daalde de prijs met 0,2% naar een gemiddelde prijs van €27.361 euro. Daarmee betalen de Duitsers bijna het allermeest voor een occasion in Europa. Alleen in Frankrijk ben je meer kwijt, daar steeg de gemiddelde occasionprijs in juli zelfs door naar een recordbedrag van €27.716 euro. Ook in Oostenrijk, België en Italië stegen de gemiddelde prijzen afgelopen maand door naar respectievelijk €27.203 euro, €24.119 euro en €21.613 euro.

Categorie: Remarketing
Labels: AutoScout24