SIXT meldt recordomzet en -winst over eerste halfjaar

donderdag 11 augustus, 2022

SIXT zet, ondanks ongekende uitdagingen, zijn sterke groei in de eerste helft van 2022 onverminderd voort. De omzet steeg met 59,4 procent tot EUR 1,32 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit is het sterkste eerste halfjaar in de geschiedenis van de onderneming wat betreft de omzet.

SIXT opende vorige maand de eerste 2 vestigingen in Canada

De internationale aanbieder van mobiliteitsdiensten profiteert vooral van de aanhoudend sterke internationale activiteiten, met name in Europa en de Verenigde Staten. Bovendien heeft het bedrijf in een vroeg stadium (en met vooruitziende blik) in de eigen vloot geïnvesteerd waardoor het nu aan de grote vraag kan voldoen. Ondanks het algemene en aanhoudende tekort aan voertuigen, groeide de verhuurvloot in het tweede kwartaal.

Het resultaat vóór belastingen (EBT) bereikt in de eerste zes maanden eveneens een recordniveau van EUR 223,2 miljoen (eerste halfjaar 2021: EUR 64,2 miljoen). Ondanks de krappe inkoopsituatie, steeg het gemiddelde wagenpark in de eerste helft van het jaar naar 129.400 voertuigen, 24% meer dan in dezelfde periode in 2021.

Buiten thuismarkt Duitsland

SIXT is de laatse jaren steeds internationaler gaan werken. Inmiddels wordt 70% van de inkomsten gegenereerd buiten thuismarkt Duitsland. En die koers wordt nog steeds gevolgd: vorige maand juli maakte het bedrijf bekend in Canada te starten, een markt met een potentieel van ruim een miljard euro. Vancouver en Toronto zijn de eerste steden met vestigingen. In de VS is SIXT nu aanwezig op 36 van de 50 belangrijkste luchthavens na de opening van enkele nieuwe vestigingen.

Volgens Konstantin Sixt, Co-CEO van SIXT SE, zijn de internationale uitbreiding met buitenlandse inkomstenen de consequente digitalisering van de producten en diensten de centrale pijlers van het succes. “Met de recente toetreding tot de Canadese markt, de ontwikkeling van Australië via een sterke franchisepartner met 160 vestigingen en de verdere uitbreiding van ons netwerk in de VS, zetten wij deze koers consequent voort. Zo kunnen we meer dan de concurrentie profiteren van het marktherstel en winnen we marktaandeel in binnen- en buitenland.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt