BOVAG: bij inname huurauto gegevens wissen!

dinsdag 16 augustus, 2022

Onderdeel van het innameproces van huurauto’s zou het wissen van de persoonlijke gegevens van de laatste huurder moeten zijn, stelt BOVAG. Want bij het ‘connecten’ van de mobiele telefoon kunnen gegevens achterblijven.

Daardoor kan de laatste berijder, via de eerder gedownloade app, bijvoorbeeld zien waar de auto zich bevindt of zelfs de auto nog kan openen met de app. Veel moderne auto’s, waaronder ook alle elektrische auto’s, bieden steeds meer mogelijkheden om deze te ‘connecten’ met een mobiele telefoon. De huurder kan dit via Bluetooth doen, of als hij de auto wat langer huurt zal hij mogelijk verbinding maken via Android Auto, Apple CarPlay of de app van het betreffende automerk gebruiken.

Daarom adviseert BOVAG nu de (privacy gevoelige) informatie van de laatste huurder altijd te verwijderen, bijvoorbeeld door de auto terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Daar kan de berijder op gewezen worden maar beter is dit om als verhuurder zelf te doen en dit op te nemen in de innameprocedure, aldus BOVAG.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: BOVAG