Van Mossel Group stoomt op in België

vrijdag 26 augustus, 2022

In België staat D’Ieteren al jaren aan kop als grootste verkooporganisatie van nieuwe auto’s. De afstand tot de snel oprukkende Van Mossel Automotive Groep is echter in korte tijd geminimaliseerd.

Klik om te vergroten

Het een en ander blijkt uit de nieuwe derde Belux dealergroepenonderzoek van AUMACON deze week gepresenteerd. De grootste Belgische autodealers hebben hun positie in het voorbije jaar nadrukkelijk wederom verbeterd. De 10 allergrootste autodealers waren in 2021 goed voor ruim een kwart van de totale autoverkoop. De Top-50 van de Belgische autodealers zag zijn marktaandeel stijgen tot 52,3 procent. Ter vergelijking: vorig jaar klom de Nederlandse Top-50 naar een marktaandeel van 76,4 procent.

Op één staat dus nog D’Ieteren maar op de voet gevolgd door Van Mossel. Het vooral in Limburg opererende A&M Invest is daardoor naar de derde plaats verwezen. Naast Van Mossel heeft in 2021 ook het naar de vierde plaats geklommen Autosphere (onderdeel van Emil Frey) betere verkoopcijfers gepresenteerd. De als zevende geklasseerde Valckenier blijft vrijwel gelijk, de overige Top-10 dealers zagen hun verkoopcijfers ongeveer in gelijke verhouding tot de totaalmarkt dalen.

Het eerste exemplaar van de AUMACON Dealergroep Top-50 Editie 2022 wordt in ontvangst genomen door Henri de Hemptinne (midden), voorzitter van de groepering van autodealers en -agenten (GDA) binnen mobiliteitsfederatie Traxio uit handen van Clem Dickmann. Op de foto van links naar rechts: Bart Schimmel (researcher Aumacon), Stefaan Lampaert (Senior Business Development Manager Traxio), Henri de Hemptinne, Clem Dickmann (directeur Aumacon) en Filip Rylant (Spokesperson en Marketing & Communication Manager Traxio)

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Aumacon, AUMACON Dealergroep Top-50 Editie 2022 (BeLux)