Arval neemt Terberg Business Lease Group over

donderdag 8 september, 2022

Arval neemt de Terberg Business Lease Group (TBLG) over in Nederland en België, maakt de leasemaatschappij zojuist bekend. Arval wordt hiermee met meer dan 100.000 leasevoertuigen een van de grootste spelers van Nederland.

Alain Van Groenendael, CEO van Arval

Volgens Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arval, past de overname van TBLG perfect bij de Arval-strategie en de ambitie om de Europese marktleider op het gebied van duurzame mobiliteit te worden. “Samen kunnen we onze digitale expertise uitbreiden en ons private lease-aanbod versterken. Bovendien worden we een van de toonaangevende mobiliteitspartners in Nederland en versterken we onze aanwezigheid in België.”

TBLG is een full-service leasemaatschappij met een sterke positie in de Nederlandse private lease markt met het e-commerceplatform JustLease. Het wagenpark telt zo’n 38.170 leaseauto’s. Maar in de huidige zeer competitieve marktomgeving zijn een sterke inkoopkracht en de middelen om te investeren in innovatie een vereiste voor groei, stelt Rogier van Ewijk, CEO van TBLG. “De overname is een geweldige kans voor TBLG om toe te treden tot de #1 multi-brand full-service leasemaatschappij in Europa, die streeft naar het versnellen van de energietransitie en het vormen van de toekomst van mobiliteit.”

Aandeelhouders van TBLG zijn Royal Terberg Group en AutoBinck Group. De overname, die nog onder voorbehoud is van het afronden van het consultatieproces met de ondernemingsraden van de betrokken partijen en goedkeuring door de Europese Commissie, zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Arval, Terberg Business Lease Group