SIXT breidt vloot (PH)EV’s flink uit

dinsdag 20 september, 2022

De Raad van bestuur van SIXT heeft een ‘alomvattend’ duurzaamheidsprogramma gepresenteerd om CO2-reductie verder te versnellen en te voldoen aan de vraag naar slimme e-mobiliteit. Want het enthousiasme voor e-mobiliteit moet worden versneld.

Het programma, 360 graden duurzaam genaamd, omvat onder andere een investering van 50 miljoen euro in uitbreiding van de eigen laadinfrastructuur. En tegen 2030 moet tussen de 70 en 90 procent van de voertuigen geëlektrificeerd zijn. Eind volgend jaar zal dat percentage liggen tussen de 12 en 15 procent, dat is inclusief PHEV’s en MHEV’s. Tegen het einde van dit jaar komen er 20 nieuwe elektrische en plug-in modellen met de grootst mogelijke variëteit: waaronder verschillende modellen van Audi, Opel, Renault, BMW, Peugeot en Tesla.

In de loop van 2023 komt bovendien SIXT charge op de markt waarmee in de SIXT-app kan worden betaald bij openbare laadpunten in de Europese landen waar SIXT gevestigd is. In totaal zijn dat nu 300.000 laadpunten. De SIXT App en het onderliggende mobiliteitsplatform SIXT ONE zijn nu al de hub voor eenvoudig en flexibel gebruik van de mobiliteitsdiensten van het bedrijf. Met auto- en bedrijfswagenverhuur, autodelen, ride-hailing en auto-abonnementen combineert het een aantal producten die mobiliteit zo duurzaam mogelijk moet maken.

Aankoopbeslissing EV

SIXT versnelt zo het enthousiasme voor e-mobiliteit, denkt het bedrijf. Een onderzoek dat samen met het marktonderzoeksbureau TNS is uitgevoerd, ondersteunt dit: ongeveer 70 procent van de ondervraagde SIXT-klanten antwoordde dat het gebruik van een huurauto helpt om terughoudendheid over e-mobiliteit (met betrekking tot actieradius, laadinfrastructuur en laadtijden) te verminderen. Bijna twee derde ziet het gebruik van huurauto’s als een goede kans om elektrische voertuigen te leren kennen en voor meer dan 55 procent is voorafgaand gebruik van een elektrische huurauto belangrijk of zeer belangrijk bij het nemen van een aankoopbeslissing in het voordeel van een dergelijk voertuig.

Volgens Alexander Sixt, Co-CEO van SIXT SE, staat er meer op het spel: “Door een combinatie aan te bieden van een breed scala aan elektrische voertuigen, gemakkelijke toegang tot een dekkende laadinfrastructuur en de klimaatneutraliteit van ons bedrijf, willen we pioniers zijn voor een duurzame toekomst.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt