Hooikammer Groep partner van Wagenparkverkopen.nl

donderdag 22 september, 2022

Wagenparkverkopen.nl verkoopt voertuigen overgebleven uit faillissementen. Want voor curatoren is de (onderhandse) verkoop van voertuigen vaak een tijdrovende klus die relatief weinig oplevert. Hooikammer Groep verzorgt het transport, de stalling en de inspectie. “Indien nodig dan kunnen we ervoor zorgen dat de voertuigen binnen 45 minuten worden ingenomen.”

De verkoopopbrengst van de voertuigen via Wagenparkverkopen.nl moet uiteindelijk meer opbrengen. Dat gebeurt vooral door de juiste partijen bij elkaar te brengen en te veilen op basis van een inspectierapport, zegt oprichter Stephan den Herder. Voor wat betreft de online veilingen werkt het bedrijf samen met het online verkoopplatform van CarCollect. Dit platform biedt toegang tot de grootste en meest actieve automotive community in- en verkopers. Daarnaast hanteert het platform voor al haar veilingen een aantal regels om ervoor te zorgen dat de veilingen via het platform van CarCollect op een veilige en betrouwbare wijze verlopen. “Voor curatoren is het vaak een eis dat er ook online geveild wordt onder notarieel toezicht, hetgeen CarCollect kan faciliteren door een erkend notariskantoor toezicht te geven op de veilingen”, aldus Den Herder.

Daarnaast is het voordeel dat de voertuigen worden aangeboden met een uitgebreid inspectierapport. Daarin wordt de omvang van eventuele schades vastgesteld en worden de voertuigen op dusdanige wijze omschreven dat het risico voor de koper minimaal is. Het leidt tot hogere en realistische biedingen. Hooikammer Groep is hierin geselecteerd omdat het diverse fleetservices kan bieden, naast het gegeven dat het in de bergings- en autotransportmarkt een van de grotere spelers is. Na aankomst bij de stallingslocatie wordt de auto gereinigd om vervolgens geïnspecteerd te worden door een onafhankelijk taxateur. “Indien nodig dan kunnen we ervoor zorgen dat de voertuigen binnen 45 minuten worden ingenomen”, aldus Gerhard Prent van Hooikammer Groep.

Categorie: Pechhulp(diensten)
Labels: Hooikammer Groep, Wagenparkverkopen.nl