VinFast gaat laden met Shell Recharge Solutions

donderdag 10 november, 2022

Shell Recharge Solutions (SRS) en de Vietnamese EV-fabrikant VinFast gaan een samenwerking aan. SRS gaat thuislaadpunten en -diensten leveren aan VinFast-klanten in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Door de nieuwe samenwerking regelen VinFast-klanten met behulp van de VinFast-app thuislaadapparatuur en -installatie van Shell Recharge Solutions. De thuislaadpunten bevatten verschillende functionaliteiten die steeds belangrijk worden naarmate elektrisch rijden meer de norm wordt, zoals gepland laden, laadbeheer op afstand en Dynamic Power Management. Met dit laatste kunnen EV-rijders ervoor zorgen dat de beschikbare stroomcapaciteit optimaal verdeeld wordt.

“Door de aankoop van het laadpunt via de VinFast-app te integreren, wordt de ‘klantreis’ van de EV-rijder nog gemakkelijker”, denkt Melanie Lane, CEO van Shell Recharge Solutions Europa. “Uit ons eerder gepubliceerde consumentenonderzoek, de EV Driver Survey 2022, weten we dat gebruiksgemak het belangrijkste aspect is bij het kiezen van een laadpunt.”

Kant-en-klare pakketten

Volgens Ho Thanh Huong, CEO van VinFast in Europa, voerde VinFast een uitgebreid evaluatieproces uit om de beste partner in thuislaadoplosingen te selecteren. “Het was duidelijk dat de kant-en-klare pakketten die Shell Recharge Solutions levert, VinFast-klanten een optimale thuislaadervaring bieden. Hiermee kunnen we onze klanten geruststellen dat de overstap op hun nieuwe elektrische voertuig zo soepel mogelijk verloopt.”

Momenteel is het in Nederland al mogelijk de VF8 en VF9 van VinFast te reserveren. Wanneer de EV’s begin december in de verkoop gaan, zijn ze beschikbaar met laadpunten van Shell Recharge Solutions. Ook heeft VinFast het plan om tegen het einde van 2022 meer dan 50 VinFast-winkels te openen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Shell Recharge Solutions, VinFast