Verkoop Mazda CX-60 overtreft verwachting

vrijdag 11 november, 2022

Mazda is op weg naar een 7 procent groei in verkoopaantallen, blijkt uit de vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers (1 april tot 30 september 2022). Daarbij blijkt de verkoop van de nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid de verkoopverwachting heeft overtroffen.

In Nederland werden in de eerste helft van het boekjaar ruim duizend exemplaren van de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid verkocht. Maar ook de sterke verkoop van de vernieuwde Mazda CX-5 hield aan. In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67.000 exemplaren. In Duitsland, Mazda’s grootste markt in Europa, werden 14.000 auto’s verkocht en de verkoop in het Verenigd Koninkrijk bedroeg 12.000 exemplaren. In Nederland werden er in het eerste helft van het fiscale jaar 4.672 Mazda’s verkocht.

De eerder naar beneden bijgestelde verkoopprognose als gevolg van de effecten van de hoge productiekosten, het tekort aan chips en een tekort aan schepen voor het vervoer van auto’s, is nu naar boven bijgesteld. Net als de winstverwachting. Mazda verwacht een bedrijfsresultaat van 1 miljard euro, een stijging van 34% op jaarbasis, en een nettowinst van 935,2 miljoen euro, een stijging van 59% op jaarbasis.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, Mazda CX-60