Auto-abonnementenbedrijf godrive.nu haalt 4 miljoen op

dinsdag 15 november, 2022

Godrive.nu heeft vier miljoen euro opgehaald bij autofinancierder yesqar. De startup die auto-abonnementen aanbiedt voor jong gebruikte auto’s kan hierdoor een verdere groei van de leasevloot realiseren.

Godrive.nu speelt in op de veranderende markt die verschuift van het bezit van een auto naar alleen het gebruik ervan. Volgens Sjors Hemmen, oprichter en CEO godrive.nu, is het platform een full-serviceoplossing voor mobiliteit en ontzorgt de automobilist volledig. De gebruiker sluit in een paar klikken een all-in auto-abonnement af en ontvangt de auto binnen twee weken. “Dankzij de samenwerking met yesqar kunnen wij ons volledig focussen op de ontwikkeling van het platform”, aldus Hemmen.

Volgens financierder yesqar, dat als dochter van NIBC bank sinds 2020 ‘slimme’ financieringen levert voor ‘de branche in transitie’, past de auto-abonnementen van godrive.nu goed in de tijdsgeest waarbij gebruikers niet wachten tot ze het geld hebben gespaard om een auto te kopen. “We hebben alle vertrouwen in een jarenlange samenwerking met godrive.nu.”

In Nederland zijn er nu meerdere aanbieders van auto-abonnementen; van autofabrikanten als Lynk & Co en Volvo (Car by Volvo) tot autoverhuurders (Sixt+) en leasemaatschappijen als Even Rijden van Achmea in samenwerking met Athlon. Sommigen brengen het uiteindelijk als private leaseproduct maar bij auto-abonnementen draait het in principe om maandelijks opzegbare contracten waar geen BKR-registratie voor nodig is.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Godrive.nu, yesqar