De nieuwe Fleet & Lease is uit!

woensdag 7 december, 2022

Het winternummer van Fleet & Lease wordt deze week verspreid onder 10.000 fleetowners. Met daarin (uiteraard) volop aandacht voor de energietransitie en de aanwas van nieuwe Aziatische elektrische automerken die het Europese leasemodel omarmen. Die ‘liefde’ lijkt wederzijds, niet raar omkijken als uw eerstvolgende huur- of voorloopauto bijvoorbeeld een Chinese BYD is!

Schroom om in een Chinese EV te gaan rijden, blijkt er nauwelijks te zijn in de zakelijke markt (want geleased?!). Zo heeft een grote autoverhuurder (pardon: mobiliteitsprovider) alvast 100.000 BYD’s (Build Your Dreams) voor de komende jaren veiliggesteld. Of u daar als fleetowner wat aan heeft? Er komen in ieder geval meer EV’s beschikbaar, doorgaans tegen een wat vriendelijker prijskaartje dan de Europese concurrentie. En EV’s zijn natuurlijk cruciaal in de energietransitie, goed voor de duurzaamheidsambities van fleetowners. En als dat aanbod nu eens flexibel kan worden ingezet – in combinatie met aantrekkelijke alternatieven die de keuzevrijheid van werknemers vergroten – wat volgens mobiliteitsdeskundige Carlo van de Weijer absoluut een vereiste in een modern mobiliteitsbeleid – dan kunt u wel eens een versnelling aanbrengen in uw eigen transitie.

Bliksemstart

Wat betreft die (broodnodige) flexibiliteit: in dit nummer van Fleet & Lease aandacht voor een veelbelovende startup die een flexibel mobiliteitsaanbod (inclusief fietsen!) naar één beheerplatform brengt. Want het beheren van al die flex-mobiliteit, dat is voor de fleetmanager doorgaans dé uitdaging. Aandacht ook voor ‘kennis & kunde’ met betrekking tot elektrische mobiliteit. Want dat is nog niet overal op niveau – wat ook geldt voor de EV-dienstverlening. Dat stelt althans de grootste automotive opleider van Nederland. Waarbij fleetmanagers zich ook wel eens meer kunnen verdiepen in wat een EV-vloot nu precies betekent. En dan het ‘prachtproduct’ private lease… ook daar laat de branche nog kansen liggen…

Maar het nummer gaat toch vooral over kansen & mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de bliksemstart van zo’n EV-nieuwkomer, NIO. Ook schetsen meerdere partijen de kansen en mogelijkheden rondom laadinfrastructuur. En dat duurzaamheid tegenwoordig ook écht een serieus thema is, blijkt wel uit ons interview met dé automotive account- en consultantskantoor over de CSRD-regelgeving. Deze nieuwe regelgeving gaat overal in de markt in doorwerken, van klein tot groot bedrijf.

Lees hier het nummer online of bestel een fysiek exemplaar via info@trendsinautoleasing.nl!

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Management in Fleet en Lease