Arval bestelt 10.000 Lightyears 2

maandag 16 januari, 2023

Lightyear heeft een pre-orderovereenkomst getekend met Arval, onderdeel van de BNP Paribas Groep. In deze pre-order staan 10.000 auto’s van Lightyear 2, Lightyear’s nieuwste ‘zonneauto’ model.

Het totaal aantal Lightyear 2-pre-orders van B2B-partners, waaronder andere leasemaatschappij zoals LeasePlan maar ook MyWheels die vorig jaar al een order plaatse van 5.000 Lightyears, passeert de 21.000. Goed voor een omzet van bijna €840 miljoen. Dit nieuws volgt een week nadat Lightyear de Lightyear 2-wachtlijst heeft geopend voor consumenten, om hen voorrang te geven in het pre-orderproces later dit jaar.

Volgens Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval, is de technologie van Lightyear bewezen, betaalbaar en milieuvriendelijk. “Het vormt een geweldige aanvulling op onze vloot. We kijken ernaar uit onze klanten verder te ondersteunen met een optimale oplossing die een antwoord biedt op hun energietransitiebehoeften en de infrastructuuruitdaging in Europa.”

Cruciale rol

Arvals strategie ambieert de lease van 700.000 geëlektrificeerde voertuigen in 2025, als onderdeel van de wereldwijde vloot. In Nederland moet tegen die tijd 60% van de geleverde voertuigen volledig elektrisch zijn. Dit moet resulteren in een aandeel van 40% van de vloot.

Lex Hoefsloot, Lightyear CEO en Co-Founder, benadrukt dat Arval als leasemaatschappij een cruciale rol heeft in het beschikbaar maken van de technologieën voor zoveel mogelijk mensen. Met de zonnepanelen op het dak en de motorkap van de Lightyear kan de auto zijn actieradius verdubbelen tot meer dan 800 kilometer en hoeft deze in totaal drie keer minder op te laden dan een ander elektrisch voertuig. Voor een prijs van minder dan 40.000 euro. Wat de exacte prijs wordt, is echter nog niet duidelijk. De auto komt naar verwachting pas in 2025 op de markt.

Hyper-efficiënte elektrische auto’s kunnen een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie én de benodigde investeringen in de energie-infrastructuur met maar liefst 2,2 miljard euro verlagen, bleek uit een recente studie van Lightyear, PwC Strategy& en Stedin.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Arval, Lightyear 2