Jeep Avenger is Auto van het Jaar 2023

dinsdag 17 januari, 2023

De Jeep Avenger is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023 op de Autosalon van Brussel. Hij versloeg de gedoodverfde winnaar, de Volkswagen ID Buzz die tweede werd. De (eveneens vol-elektrische) Nissan Ariya werd derde.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Jeep dat het de titel  in de wacht sleept. De Avanger is ook het eerste model van Jeep dat volledig elektrisch is. De 59 Europese juryleden uit 23 landen gaven 328 punten aan de Jeep (en 21 eerste plaatsen). Daarmee versloeg hij ook nog eens ruimschoot de nummer 2 met maar liefst 87 punten; de ID Buzz haalde 241 punten en de Nissan Ariya 211 punten.

De ranglijst van de 7 genomineerden luidde verder als volgt: Kia Niro (200 punten), Renault Austral (163), Peugeot 408 (149) en de Subaru Solterra/Toyota bz4X (133).

De juryleden hebben bij hun keuze onder meer gelet op de mate van innovatie, op veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Nederland telt drie juryleden: Frank Buma van de ANWB, Jaco Bijlsma van Autovisie en Peter Hilhorst van de Telegraaf. De Russische juryleden waren dit jaar geschorst in verband met de oorlog in Oekraïne.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Auto van het Jaar, Jeep Avanger