Hertz breidt aanbod EV’s uit voor Uber-chauffeurs

woensdag 18 januari, 2023

Hertz en Uber breiden hun partnership uit. De autoverhuurder wil in 2025 tegen de 25.000 elektrische auto’s beschikbaar hebben voor Uber-chauffeurs in Europese hoofdsteden. Uber wil in 2030 in Europa en Noord-Amerika een emissieloos platform hebben.

Het partnerschip in Noord-Amerika heeft al tienduizenden bestuurders op het Uber-platform mogen bedienen. Tot nu toe hebben bijna 50.000 chauffeurs een Tesla gehuurd via dit programma, waarmee zij meer dan 24 miljoen volledig elektrische ritten en meer dan 260 miljoen elektrische kilometers hebben afgelegd.

De Europese uitbreiding van het partnerschap begint deze maand januari 2023 in de vestiging van Hertz Europe in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden, zoals Parijs en Amsterdam. “Terwijl Hertz investeert om een van de grootste EV-vloten ter wereld te creëren, zal ons partnerschap met Uber ervoor zorgen dat wij voorop blijven lopen in het snel veranderende mobiliteitslandschap in Europa”, aldus Stephen Scherr, Chief Executive Officer bij Hertz.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Hertz, Uber