Webfleet wint opnieuw ‘Company of the Year Award’

donderdag 19 januari, 2023

Webfleet, onderdeel van Bridgestone Mobility Solutions, is door Frost & Sullivan uitgeroepen tot 2022 European Commercial Fleet Telematics Company of the Year. Vorig jaar won het ook al deze ‘Company of the Year Award’.

Het marktonderzoeksbureau baseert zich hierbij op een recente analyse van de markt voor fleet telematics. Het panel van deskundigen benadrukte de voortdurende ontwikkeling van duurzame en geavanceerde oplossingen door Webfleet, waaronder de oplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s) die de elektrificatie van het wagenpark ondersteunen.

Webfleet heeft zijn EV-portfolio dit jaar verder versterkt om bedrijven actiever te ondersteunen bij de elektrificatie van hun wagenpark. De oplossing voor EV fleet management van Webfleet helpt bedrijven bij het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s, inclusief het monitoren van het gebruik, het beheren van het opladen, het verminderen van de gebruikskosten en alles wat nodig is om optimaal te profiteren van de overstap naar elektrisch rijden.

Overstappen op elektrisch wagenpark

Webfleet lanceerde afgelopen december daarbij, samen met de in München gevestigde startup Chargylize, het platform Webfleet EV.connect. Het moet organisaties helpen met het overstappen op een elektrisch wagenpark. Eerder introduceerde Webfleet in samenwerking met NGO Justdiggit het Green Your Fleet-platform, waarmee klanten van Webfleet de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen inschatten en kunnen bepalen welke acties zij kunnen ondernemen voor een positieve impact op het klimaat.

De “Company of the Year Award” van Frost & Sullivan is de hoogste onderscheiding voor bedrijven die vooroplopen op het gebied van innovatie en groei in hun sector.

Eerder deze maand bracht Webfleet haar Electrifying Data-rapport uit dat stelt dat Nederlandse wagenparken die elektrische voertuigen (EV’s) gebruiken besparen gemiddeld 3.500 euro per voertuig per jaar. Frans de Rooij van Webfleet stelde afgelopen december voor de camera van TrendsinAutoleasing dat de inzet van telematica tegenwoordig voorwaarde is goed en duurzaam wagenparkbeheer

Categorie: Telematica
Labels: Webfleet