MobilityLabel komt met Verhuisimpact.nl

dinsdag 24 januari, 2023

Met een (gratis) tool de impact van een voorgenomen verhuizing op de bereikbaarheid van het kantoor beoordelen. Daar is het onlangs gelanceerde Verhuisimpact.nl voor, geïntroduceerd door MobilityLabel.

De gebruiker voert op de website de locatie van het huidige kantoor in en die van de mogelijke nieuwe locatie. Vervolgens zie je bijvoorbeeld dat de autobereikbaarheid op kortere afstand redelijk gelijk blijft, die op de langere afstand afneemt, en dat de OV-bereikbaarheid op korte en langere afstand sterk verbetert.

Volgens initiatiefnemer Christiaan Rasch van MobilityLabel  is de invloed van bereikbaarheid bij een verhuizing cruciaal. “Een verkeerd gekozen kantoorlocatie kan het daarna veel moeilijker maken om duurzaamheidsdoelen te behalen, of om reistijden en -kosten binnen de perken te houden. Ook kan het vinden en binden van nieuw talent veel lastiger worden.”

Op steenworp afstand

Rasch ziet dat makelaars en vastgoedadviseurs vaak schermen met termen als ‘op een steenworpafstand van de snelweg en goed bereikbaar met OV’. Maar daarbij ontbreekt het vaak aan een feitelijke onderbouwing. Verhuisimpact.nl wil huurders en hun eventuele adviseurs meer handvatten bieden bij het maken van locatiekeuzes.

De gratis tool houdt overigens geen rekening met de specifieke woonlocaties van werknemers of klanten. Daarvoor kan aanvullend een betaalde verhuisscan worden aangevraagd. Rasch: “Natuurlijk raden wij een maatwerkscan aan bij een hoge complexiteit, hoge duurzaamheidsambitie, of als een ondernemingsraad er om vraagt. Maar soms is een eerste indruk van de generieke bereikbaarheid al genoeg. Het belangrijkste vinden we dat bereikbaarheid een prominentere plaats krijgt bij alle huisvestingsvraagstukken.”

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: MobilityLabel, Verhuisimpact.nl