CO2-registratie zakelijke km’s weer uitgesteld

donderdag 9 februari, 2023

De ingangsdatum van de verplichte CO2-registratie voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen voor 100+ bedrijven, is wederom uitgesteld. Het wordt nu vanaf 1 januari 2024 verplicht.

Eind januari werd bekend dat de invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld naar 1 januari 2024. Omdat de wettelijke grondslag van het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit is gekoppeld aan de Omgevingswet, verschuift de ingangsdatum er van het besluit automatisch 1 januari 2024.

Vanaf die datum moeten werkgevers met 100 of meer werknemers dus jaarlijks gegevens rapporteren over de werkgebonden personenmobiliteit (zakelijk en woon-werkverkeer). Het verzamelen van de gegevens (welke en hoe je daaraan komt) wordt uitgelegd in een handreiking. Naar verwachting komt die handreiking in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar voor alle betrokken werkgevers, zodat het voor iedereen mogelijk is zich hier optimaal en tijdig op voor te bereiden.

Vanaf de zomer 2023 kunnen de gegevens voor de rapportageverplichting ook op vrijwillige basis ingevoerd worden op het digitale formulier van RVO Nederland.

Jeroen Geerts, Key Account Manager bij Terberg Business Mobility, legde vorige maand tegenover TrendsinAutoleasing  uit wat er zoal komt kijken bij deze wettelijke verplichting.

Categorie: CO2-registratie
Labels: RAI Vereniging