50five neemt e-mobility activiteiten ENGIE over

maandag 27 februari, 2023

De ENGIE Groep bundelt vanaf 1 maart de EV-werkzaamheden bij haar gespecialiseerd dochterbedrijf 50five. Op die manier denkt men beter aan de groeiende vraag naar laadoplossingen te kunnen voldoen.

Voor klanten die in het verleden via ENGIE een laadpaal of laadpas hebben aangeschaft, betekent de overname dat 50five hun nieuwe aanspreekpunt is bij vragen, eventuele storingen of andere ondersteuning. Zij kunnen blijven rekenen op dezelfde dienstverlening die zij gewend waren, benadrukt het bedrijf.

CEO 50five Group Manfred Klumpenaar ziet dat de primaire dienstverlening voor laadpalen steeds belangrijker wordt. “Met primaire dienstverlening bedoelen wij onder andere service, onderhoud, administratie, financiering, facturatie en altijd kunnen laden op de juiste locatie met onze slimme oplossingen. Door de integratie van ENGIE kunnen wij voor de klanten onze dienstverlening nog beter uitvoeren en samen met ENGIE de volgende stap maken naar energiemanagement.”

50five zegt de afgelopen jaren al ruim 20.000 laadpalen heeft geïnstalleerd bij zowel consumenten als zakelijke klanten. Ook verzorgt het de ondersteuning rondom laadpassen, apps en backoffice-abonnementen en overige mobiliteitsdiensten. Moederbedrijf ENGIE gaat zich nu focussen op grotere projecten zoals waterstof, groen gas en het verduurzamen van de bestaande energiecentrales.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: 50five, ENGIE