Bierbrouwer neemt 14 VW’s ID.Buzz in gebruik

dinsdag 28 februari, 2023

Bierbrouwerij AB InBev gaat de supermarkten bevoorraden met elektrische bestelauto’s VW ID.Buzz, via (transport)partner Hamilton Bright. Friesland Lease en Autoland van den Brug leveren de voertuigen.

In totaal heeft Hamilton Bright 32 VW’s ID.Buzz bestelt. 14 daarvan worden nu dus voor hun klant AB InBev ingezet. Volgens Rein Jacobi, wagenparkbeheerder Hamilton Bright, een geweldige stap in de sustainability doelstellingen en die van de klanten. “We zijn al een aantal jaren bezig met het verduurzamen van ons wagenpark, maar elektrische bestelbussen lieten nog op zich wachten. Toen we hoorden dat de VW ID. Buzz op de markt kwam, zijn we met FrieslandLease en Autoland van den Brug in gesprek gegaan. We kregen de mogelijkheid om een van de eerste bedrijven in Nederland 32 VW ID. Buzz bestelbussen in ons wagenpark op te nemen.”

Ook Jasper Kessels, directeur Retail bij Bierbrouwerij AB InBev, benadrukt dat ‘groene logistiek’ voor de bierbrouwer een belangrijk onderdeel is van hun eigen duurzaamheidsambitie. “Bovendien zien de bussen er met onze merkuitstraling erg strak uit.” Naast de ID.Buzz rijden er ook vier elektrische vrachtwagens rond bij de bierbrouwer.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: AB InBev, Hamilton Bright, VW ID.Buzz