EVBox komt met nieuwe generatie laadstations

donderdag 2 maart, 2023

EVBox Liviqo, zo heet de nieuwste laadstation van EVBox die deze zomer op de markt komt. Het moet een intuïtieve laadervaring voor bestuurders geven en voor bedrijven afrekenen met een hoop rompslomp in beheer en administratie.

Voor dat laatste moet de laadbeheersoftware zorgen. Bedrijven kunnen hun activiteiten daarin beheren en optimaliseren door geautomatiseerde vergoeding, facturering en administratie.

De AC-laadsttation EVBox Liviqo komt in de zomer van 2023 op de markt. Hij is vooral bedoelt voor zakelijk gebruik, dus bij werkgevers maar ook bijvoorbeeld bij horecabedrijven, supermarkten en hotels. Het laadstation is Plug&Charge-ready, EV-rijders starten hun laadsessie door simpelweg hun voertuig aan te sluiten. Bestuurders krijgen een overzicht van hun laadsessie dankzij een verbeterde gebruikersinterface, begeleidende LED-verlichting en een scherm met hoge resolutie. “Dankzij deze ervaring zullen zelfs nieuwe EV-bestuurders instinctief door het opladen kunnen navigeren, waardoor onnodig contact voor facility managers tot een minimum wordt beperkt”, aldus EVBox.

Daarbij kunnen bedrijven ‘klein’ beginnen om later gemakkelijk op te schalen. Daarvoor zorgt het zogenaamde cluster load balancing. Dat stelt bedrijven in staat om tot 100 laadstations toe te voegen in één cluster.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox