100 extra Peugeot e-208’s voor Share Now

maandag 15 mei, 2023

Free-floating deelaanbieder Share Now heeft haar ‘Randstedelijke’ verzorgingsgebied uitgebreid naar Holland Park in Diemen. Ook daar kunnen nu de deelauto’s, bijvoorbeeld uit Amsterdam, worden achtergelaten. Daarnaast wordt de vloot uitgebreid met 100 EV’s.

De 146.000 Nederlandse gebruikers kunnen nu een rit starten, beëindigen of een tussenstop maken bij Holland Park in Diemen. Zo mag een deelauto uit Amsterdam in deze Diemense zone worden achtergelaten en kunnen de voertuigen uit de zone gebruikt worden voor ritten in omgeving Diemen of zelfs naar een bestemming in het buitenland. Vanaf de zone kunnen gebruikers de deelauto‘s eveneens per minuut, uur, dag of zelfs tot 30 dagen huren en een auto vooraf reserveren.

Met de uitbreiding wil Share Now meer Randstedelingen aantrekken, zoals Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, het verwoord. “Holland Park ligt vlakbij ons werkgebied in Amsterdam-Zuidoost, waar veel jonge bewoners wonen die de voorkeur geven aan autodelen. We zagen al dat veel van onze voertuigen aan de rand van die zone werden geparkeerd, dus hopen met de lancering van deze zone dat we in de mobiliteitsbehoefen van nog meer gebruikers kunnen voorzien.”

Honderd Peugeot e-208‘s zullen bovendien in de komende weken achtereenvolgens worden toegevoegd aan de huidige vloot. De deelauto’s zijn allemaal wit, 100% elektrisch en volledig keyless – alles werkt via bluetooth op de smartphone. De deelauto’s hebben een actieradius tot 362 kilometer waardoor er lange afstanden afgelegd kunnen worden, ook buiten de randstad.

Share Now is in 17 grote Europese steden vertegenwoordigd met ongeveer 10.000 deelauto’s. Hiervan zijn zo’n 3.000 deelauto’s elektrisch. Ruim 4 miljoen klanten maken gebruik van de autodeeldienst

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now