MaaS-aanbieder Gaiyo neemt Mobility Mixx over

dinsdag 23 mei, 2023

De MaaS-app Gaiyo richtte zich vooral op particulieren maar vorig jaar werd Gaiyo Business gelanceerd en daarmee de zakelijke markt aangeboord. Nu heeft de startup Mobility Mixx overgenomen van MHC Mobility Europe en komen er ruim 100 nieuwe zakelijke klanten bij.

Met de overname breidt Gaiyo de dienstverlening uit, onder andere met een OV-chipkaart, mobiliteitsbudget voor medewerkers en ondersteuning van de wettelijk verplichte CO2-registratie. De startup verstevigt hiermee zijn positie van Gaiyo Business in de zakelijke markt en groeit met 50 procent in het aantal gebruikers.

Met Gaiyo Business kunnen werknemers alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen, zowel voor hun zakelijk als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle medewerkers en toegang beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen. Dankzij de combinatie van Gaiyo Business en Mobility Mixx hebben alle zakelijke klanten nu een uitgebreider scala aan diensten tot hun beschikking. “Hierdoor heeft het bedrijf het meest complete aanbod van zakelijke mobiliteitsdiensten in Nederland”, aldus Lucien Groenhuijzen, CEO Gaiyo.

Gaiyo werd in 2020 gelanceerd als het product van Innovactory. Mobility Mixx is ontstaan in 2001 onder de vleugels van LeasePlan en was een van de eerste aanbieders van een (brede) mobiliteitskaart. In 2019 nam Hitachi Capital Corporation, het huidige MHC Mobility Europe, 49 procent van de aandelen over. Vorig jaar werden de resterende aandelen overgenomen van ARS Traffic & Transport Technology (ARS T&TT) die sinds 2018 aandeelhouder was van Mobility Mixx.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Gaiyo, Mobility Mixx