Nieuwe miljoeneninvestering in Hyperloop

woensdag 26 juli, 2023

Het was enige tijd stil rondom de ontwikkeling van de Hyperloop, het transportsysteem dat mensen in een soort vacuümtrein moet transporteren. Maar nu is er 12 miljoen opgehaald waarmee een testcentrum in Groningen kan worden afgebouwd en verder ontwikkeld.

Hardt Hyperloop, zoals het bedrijf voluit heet, krijgt het geld van een consortium waarin verschillende fondsen en investeerders de krachten hebben gebundeld. Het gaat onder meer om de Europese Unie, de Nederlandse fondsen InnovationQuarter en het Investeringsfonds Groningen.

Zo moet het Hyperloop netwerk zich gaan ontvouwen

In Veendam wordt nu het testcentrum afgebouwd, het European Hyperloop Centre (EHC). Eind 2020 staken de ministeries van Infrastructuur en Economische Zaken steken al 4,5 miljoen euro in het Center. Het beschikt over een volledig operationele hyperloop lane-switch, een cruciaal kenmerk voor de hyperloop-netwerken. Het EHC wordt ook een open testfaciliteit, waar andere hyperloop-ontwikkelaars en bedrijven die geïnteresseerd zijn in hyperloop-componenten worden uitgenodigd om tests uit te voeren.

Volgens Hermann Hauser, lid van de EIC Fund Board, toont deze investering het vertrouwen aan in de Hyperloop. “Wij steunen Hardt om een revolutie teweeg te brengen in transport.” Tim Houter, mede-oprichter van Hardt Hyperloop, ziet in deze financiering een mooie basis om de ontwikkeling en commercialisering van de hyperloop te bevorderen. “Het is ook niet alleen een overwinning voor Hardt Hyperloop – het is een geweldige stap voor de hyperloop-industrie waarvan de EHC een essentiële stap is in de routekaart naar een duurzame verbonden toekomst.”

Parallel aan het werk aan het EHC is Hardt Hyperloop de afgelopen maanden druk bezig geweest met internationale roadshows die vooruitgang boekten met overheidsinstanties en zakenpartners, om plannen voor infrastructuurontwikkeling en mogelijke proefroutes te concretiseren.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Hardt Hyperloop