MaaS-app Gaiyo breidt (internationaal) uit

maandag 18 september, 2023

Niet alleen breidt Mobiliteitsapp Gaiyo haar diensten uit naar België, ook twee nieuwe strategische partners sluiten zich aan: Felyx en Greenwheels. Gaiyo groeit flink, zowel in de particuliere als zakelijke markt.

Wat dat laatste betreft: door de overname van Mobility Mixx eerder dit jaar is Gaiyo uitgegroeid tot een compleet aanbod voor zowel persoonlijke als zakelijke reizen in Nederland. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen zowel voor hun zakelijk- als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle mobiliteit van de medewerkers beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen.

Vanaf vandaag kunnen ook Belgische reizigers gebruik kunnen maken van een breed scala aan mobiliteitsopties via één enkele app, waaronder e-bikes, deelscooters, parkeermogelijkheden en openbaar vervoer. De uitbreiding moet in eerste instantie particuliere gebruikers aantrekken. Ook Nederlanders kunnen nu in België reizen via de app en vice versa.

Volgens Lucien Groenhuijzen, CEO Gaiyo, is de uitbreiding naar België een logische stap. “Doordat we buurlanden zijn kunnen we efficiënt opereren en hoogwaardige dienstverlening bieden aan beide landen. Daarnaast zijn veel van de mobiliteitspartners actief in België, wat gunstig is voor de uitbreiding.”

Duurzame & slimme mobiliteit

De twee nieuwe partner, Felyx en Greenwheels, zorgen nu voor aanzienlijke uitbreiding van het aanbod en het versterkt de dekkingsgraad. Groenhuijzen benadrukt het belang van duurzame en slimme mobiliteit. “Ons doel is om deelmobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, waar je ook bent. Met de uitbreiding naar België en de toevoeging van Felyx en Greenwheels als partners, zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om binnen 5 jaar een vermindering van 70.000 TON aan CO2-uitstoot te realiseren.”

Overige partners van Gaiyo zijn onder andere TIER e-bikes en e-steps, Cargoroo elektrische bakfietsen, ParkBee parking en Donkey Republic e-bikes. In Vlaanderen zijn ook samenwerkingen aangegaan met lokale openbaar vervoer-partners, zoals de Vlaamse ov-maatschappij ‘De Lijn’. De samenwerkingen met Felyx en Greenwheels zijn in september in Nederland van start gegaan en Felyx zal ook beschikbaar zijn in België.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Gaiyo