Schiphol start bouw van grootste autoverhuurlocatie

vrijdag 15 september, 2023

Op Schiphol is gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie. Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan ca. 2500 auto’s, waaronder straks een hoop ev’s.

Vanuit de lucht ziet het nieuwe Car Rental Service Center er straks zo uit

Want met de nieuwe locatie wil Schiphol de autoverhuurders stimuleren om de transitie te maken naar elektrische voertuigen. De locatie van dit center wordt voormalig parkeerplaats P4. Het krijgt een oppervlakte van 40.000 m2. Er komen vijf gebouwen, waar de autoverhuurders hun auto’s kunnen onderhouden, repareren en wassen. Bovenop de gebouwen komt één groot dak met 17.000 m2 aan zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s gelijktijdig opladen, stelt Schiphol. Dit draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen. “Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in”, aldus Arthur Reijnhart, Directeur Commercial van Schiphol.

De autoverhuurders op Schiphol zijn Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise en Avis/Budget. Voor klanten die een auto huren, verandert er niets. Zij halen hun huurauto nog steeds op vlakbij de terminal.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Schiphol