ANWB: ruime keuze aan goede winterbanden

woensdag 27 september, 2023

Voor de nieuwe winterbandentest van de ANWB zijn 32 banden getest. Elf banden scoren ‘goed’, maar drie banden vindt de ANWB onveilig. Achttien banden scoren een ‘voldoende’ in plaats van ‘goed’, maar zijn in aanschaf veel voordeliger.

Met de uitkomst van deze test wil de ANWB automobilisten ook informeren met welke goedkopere band zij toch verantwoord kunnen rijden.

Dit jaar zijn winterbanden getest in de maten 205/60 R16H en 225/45 R17H. De eerste maat is te vinden onder kleinere SUV’s, zoals de Audi Q2, Hyundai Kona, Opel Crossland, Renault Captur, Seat Arona en VW T-ROC. De andere maat zit vooral onder het C-segment, de populaire middenklasse. Denk aan de Opel Astra, Peugeot 308, Renault Megane en de VW Golf.

Onveilig

In die ‘kleinere’ maat scoren zeven van de zestien banden ‘goed’. Daar achter nog zeven banden die tekortkomingen hebben maar wel een voldoende scoren. Twee banden scoren slecht op één of meerdere testonderdelen omdat ze volgens de testnormen en -beoordeling onveilig zijn.

Ook in de maat 225/45 R17H kan de ANWB een groot aantal van de geteste banden aanraden, maar er zijn wel behoorlijke verschillen. Vier van de zestien geteste banden scoren ‘goed’ op alle testonderdelen, uit die vier kun je geen verkeerde keuze maken. Elf banden hebben tekortkomingen op één of meerdere testonderdelen. Deze banden scoren ‘voldoende’ in plaats van ‘goed’ maar zijn in aanschaf veel voordeliger. Het loont daarom voor automobilisten om goed te kijken naar de testresultaten per winterband.

Klik hier voor alle testresultaten

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: ANWB