ALD Automotive | LeasePlan wordt Ayvens

maandag 16 oktober, 2023

ALD Automotive | LeasePlan introduceert vandaag haar nieuwe wereldwijde mobiliteitsmerk Ayvens, waarin de twee bedrijven samen verder gaan. Met de nieuwe merkbelofte ‘make life flow better’ zet het bedrijf in op eenvoudigere, slimmere en duurzame mobiliteit.

Het nieuwe merk wordt in 2024 in alle 44 landen waar het actief is geïntroduceerd. Nederland introduceert het merk medio 2024. Tot die tijd blijven de merknamen ALD Automotive en LeasePlan nog actief.

Ayvens wordt actief in alle klantsegmenten (van corporates, MKB, tot particulieren). Met een wereldwijde vloot van 3,4 miljoen voertuigen, inclusief het grootste aandeel elektrische voertuigen van verschillende merken, wil Ayvens mobiliteit verder verduurzamen en de digitale transformatie van de branche verder vormgeven.

Volgens Tim Albertsen, CEO van Ayvens, zorgt het nieuwe merk niet alleen voor dat de 15.700 medewerkers een gemeenschappelijke identiteit delen. “Het weerspiegelt ook hoe we nieuwe ontwikkelingen omarmen en tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten voor meer keuzevrijheid. Dankzij onze omvang, dekkingsgraad, expertise op het gebied van service, aandacht voor innovatie én door onze krachten te bundelen is ons bedrijf klaar voor de toekomst.”

ALD Automotive rondde in mei dit jaar haar overname van LeasePlan af. Voor LeasePlan werd zo’n 4.8 miljard euro neergeteld.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive, Ayvens, LeasePlan