Tweedehandsje bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023

vrijdag 3 november, 2023

De gemiddelde prijs van een occasion in Nederland is in oktober opnieuw gedaald naar €24.097, meldt AutoScout24. De prijs van een EV-occasion is maar liefst gedaald met €6.917 gedaald tot €41.661.

Klik om te vergroten

Bovendien is het aanbod EV’s sterk toegenomen ten opzichte van oktober vorig jaar, met een stijging van 8.338 (+107,6%) tweedehands elektrische auto’s, waardoor het totale aanbod op het platform van AutoScout24 nu 16.088 elektrische occasions telt. De vraag naar elektrische occasions is ten opzichte van vorige maand met 6,5% gestegen en ten opzichte van oktober 2022 zelfs met 65,9%.

Het aantal occasions is sowieso gestegen op het platform. Het gestegen aanbod en de dalende prijzen duiden erop dat de occasionmarkt zich na jaren van prijsstijgingen in rustiger vaarwater bevindt. “Deze ontwikkeling betekent dat de occasionmarkt momenteel betaalbaarder is dan eerder dit jaar. En ook de groei van het aanbod in elektrische occasions biedt kansen voor het stimuleren van de overgang naar elektrisch rijden”, aldus Dorianne Richelle, Country Manager bij AutoScout24.

Wat betreft de Top 10 meest populaire occasions: de Volkswagen Golf en Polo staan nog steeds bovenaan de lijst van de meest populaire brandstofauto’s op het platform. Gevolgd door de Opel Corsa, Audi A3, en de Renault Clio. De top 5 elektrische auto’s bestaat voor een groot deel uit Tesla modellen: Tesla Model S, Tesla Model 3, Audi e-tron, Tesla Model X en Renault ZOE. De Tesla Model S is de populairste elektrische occasion met een gemiddelde prijs van €39.094 in oktober. Deze prijs is met €742 gedaald ten opzichte van vorige maand.

Categorie: Remarketing
Labels: AutoScout24