Ayvens heeft wereldwijd grootste elektrische vloot

maandag 6 november, 2023

De totale vloot van Ayvens, de nieuwe naam van ALD Automotive en LeasePlan, bedraagt 3.394 voertuigen waarvan 505.000 elektrische zijn van verschillende merken. Dat meldt de leasemaatschappij in een publicatie over de resultaten over de eerste 9 maanden van dit jaar.

Ayvens CEO Tim Albertsen

Daarin stelt CEO Tim Albertsen ook dat de integratie met LeasePlan volgens plan verloopt. Ondanks de uitdagende macro-economische omstandigheden en het ‘normaliseren’ van de markten voor occasions, heeft Ayvens een “solide commerciële prestatie geleverd”, aldus Albertsen. Ook vergeleken met een historisch hoog niveau in 2022. “Ik ben ervan overtuigd dat we in de komende maanden de relevantie van ons bedrijfsmodel verder zullen aantonen en waarde zullen creëren door synergiën te realiseren, dankzij de inzet van onze teams.”

Wat betreft de occassionmarkten, die mogen wel ‘genormaliseerd’ zijn, ze pakten voor Ayvens nog altijd gunstig uit. Voor heel 2023 verwacht Albertsen een gemiddeld verkoopresultaat per occasion tussen de 1.200 en 1.600 euro. Dit is inclusief het negatieve effect van de verlaging van de afschrijvingskosten in voorgaande kwartalen op de verkopen van ALD van ongeveer 290.000 voertuigen. Het aantal nieuwverkopen zit nog altijd flink onder het niveau van voor de coronacrisis. Daardoor zullen prijzen voor occasions op een hoog niveau blijven, verwacht de leasemaatschappij.

Het nettoresultaat van Ayvens bedroeg in 226,2 miljoen euro afgelopen Q3, een daling van 28,9% ten opzichte van het uitzonderlijk hoge Q3 in 2022.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Ayvens