Alliantie Stop Verkeersongevallen: 10.000 minder ongelukken binnen 3 jaar!

dinsdag 7 november, 2023

Zojuist is de Alliantie Stop Verkeersongevallen gelanceerd, een initiatief van Verkeersveiligheid Groep Nederland en e-Driver Solutions. Het doel van deze Alliantie: de komende drie jaar 10.000 verkeersongevallen voorkomen. Hard nodig, want de afgelopen jaren was het aantal doden en gewonden in het verkeer nog nooit zo hoog als nu.

Jaarlijks zijn er in Nederland 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk, blijkt uit de cijfers van Smart Traffic Accident Reporting. De overheidsdoelstelling van ‘de helft minder verkeersslachtoffers in 2030’ lijkt daarmee verder weg dan ooit.

Onder andere Allianz, Shell Mobility Services en Raetsheren steunen de alliantie. Verkeersveiligheid speelt binnen hun organisatie een belangrijke rol, zij gebruiken het online trainingsplatform e-Driver, waarmee werkgevers hun werknemers kunnen trainen hoe zij veiliger kunnen rijden. Voor iedere e-Driver gebruikerslicentie, krijgen twintig verkeersdeelnemers uit de risicogroepen – schoolgaande kinderen, fietsers, e-bikers en autorijdende senioren – jaarlijks kosteloos een op maat gemaakte onlinetraining aangeboden. Hiermee leveren werkgevers en aangesloten partners samen een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van verkeersongevallen.

Want de enige manier om de doelstelling te halen is om de handen ineen te slaan, benadrukt Collin Bell, commercieel directeur Verkeersveiligheid Groep Nederland namen de Alliantie. “Door werkgevers aan te moedigen de onlinetrainingen van e-Driver aan hun medewerkers te bieden, bouwen we niet alleen aan veiligheid op de weg, maar creëren we ook een solide ondersteuning voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer. Zo komt iedereen aan het eind van de dag weer veilig thuis!”

Gedragsdeskundigen

Met de trainingen van e-Driver vergroten alle weggebruikers hun risicobewustzijn en het vermogen om gevaar te herkennen. Maar belangrijker, zo benadrukt Eric Tolboom, founder van e-Driver: ze leren hun handelingsperspectief te verbeteren en verkeersrisico’s te verkleinen. “Deze trainingen dragen aanzienlijk bij aan de algehele verkeersveiligheid in Nederland door bestuurders beter voor te bereiden op de uitdagingen op de weg. De verkeersveiligheidstrainingen van e-Driver zijn ontwikkeld in samenwerking met gedragsdeskundigen, wat betekent dat ze specifiek zijn afgestemd op de behoeften en kenmerken van Nederlandse weggebruikers.”

De aftrap van de Alliantie Stop Verkeersongevallen is vanmiddag met enkele sprekers waaronder Dirk-Jan de Bruijn, programmadirecteur van MONO Zakelijk en Aaron de Git, Europees mobiliteitsexpert. Binnenkort een verslag op TrendsinAutoleasing.

Voor meer informatie, ga naar: www.stopverkeersongevallen.nl.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: e-Driver, Verkeersveiligheid Groep Nederland