Treinkaartjes worden volgend jaar niet duurder

dinsdag 7 november, 2023

Treinkaartjes en abonnementen van NS behouden in 2024 dezelfde prijs als in 2023. Het kabinet heeft op verzoek van de Tweede Kamer een bedrag van 120 miljoen euro vrijgemaakt waardoor NS een voorgenomen tariefsverhoging van 8,67% kan uitstellen.

Wel is nog onduidelijk of Den Haag dit budget ook voor de komende jaren beschikbaar stelt. Daarom ‘zijn we er nog niet’, aldus Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen. “Zo niet, dan kunnen wij niet anders dan eind volgend jaar de uitgestelde verhoging voor 2024 alsnog door te voeren, bovenop de inflatie voor 2025. En daar zit niemand op te wachten. We zijn daarom in gesprek met Den Haag om dit te voorkomen en te zoeken naar een structurele oplossing.”

De toelage van het kabinet geldt alleen voor binnenlandse treinen binnen de concessie van NS. Voor de internationale treinen verhoogt NS daarom de tarieven per 1 januari 2024 met 7,85%. Het tarief voor het huren van een OV-fiets verhoogt NS van € 4,45 naar € 4,55 per 24 uur.

Categorie: Openbaar Vervoer
Labels: NS