Renault richt eigen EV-bedrijf op: Ampere

donderdag 9 november, 2023

Renault Group heeft deze maand Ampere opgericht, een bedrijf volledig toegespitst op elektrische voertuigen en software. Het blijft gewoon onder de naam Renault elektrische auto’s maken, werknemers komen niet alleen vanuit Renault maar ook van (internationale) technologiebedrijven.

Luca de Meo, CEO van de Renault Group en tevens CEO van Ampere

Met dit aparte bedrijf denkt Renault beter de uitdagingen aan te gaan en te profiteren van de kansen die voortvloeien uit de transformatie van de auto-industrie. Het doel is om elektrische voertuigen in Europa te democratiseren, met voertuigen die mensen zich kunnen veroorloven.

Ampere is opgericht met een routekaart om ESG (Environmental, Social & Governance) te integreren in de complete waardeketen – van de producten en diensten die het bedrijf ontwikkelt tot de processen, waardoor een koolstofarme circulaire economie moet ontstaan. “Een nieuw bedrijfsmodel creëren gespecialiseerd in elektrische voertuigen en software die meteen operationeel is: hoe kunnen we onze revolutie en de durf van onze teams beter illustreren?”, aldus Luca de Meo, CEO van de Renault Group en tevens CEO van Ampere.

De Meo benadrukt dat Ampere een platte organisatie is om extra wendbaar te zijn om sneller te kunnen innoveren. Klantervaringen moeten leidend worden bij de productie van de EV’s en software.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Ampere, Renault