Alphabet introduceert de ‘Carbon Tracker’ van Fynch

donderdag 9 november, 2023

Leasemaatschappij Alphabet heeft in samenwerking met Fynch Mobility de Carbon Tracker gelanceerd, een alles in één app waarmee gebruikers eenvoudig hun zakelijke ritten registreren en de CO2-uitstoot hiervan inzichtelijk maakt.

Klanten van de leasemaatschappij kunnen met de tracker eenvoudig voldoen aan de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM), de rapportageverplichting voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers die per 1 juli 2024 van kracht wordt.

In de Carbon Tracker registreren medewerkers eenvoudig alle woon-werk verkeer, zakelijke ritten en thuiswerkdagen. Registratie kan handmatig of volledig geautomatiseerd inclusief herkenning van de vervoersvorm. De privacy van de medewerker is daarbij volkomen geborgd, benadrukken de partijen: enkel pas na expliciete toestemming worden gegevens van woon-werk- en zakelijke ritten met de werkgever gedeeld. De Carbon Tracker geeft inzicht in de CO2 footprint van de gebruiker en berekent desgewenst, tevens de maandelijkse reis- en thuiswerkvergoedingen. De data wordt real-time in een online-dashboard gepresenteerd en  declaraties kunnen eenvoudig worden ingelezen in het eigen HR- en/of salarissysteem.

Incentive programma

Maar de Tracker kan meer, het maakt gebruik van Fynch’s gedragsveranderingsprogramma, waarmee het al langer op de markt is. De app stimuleert duurzame en vitale keuzes van mobiliteitsgedrag. Dat kan door variabele kilometervergoeding per duurzaam vervoersmiddel of per reismoment. Medewerkers krijgen inzicht in hun persoonlijke CO2 footprint en toegang tot een uniek incentive programma waarbij bij duurzaam reisgedrag wordt beloond met kortingen op leuke activiteiten en duurzame incentives. Daarmee stimuleert de Carbon Tracker niet alleen duurzaam reisgedrag maar ondersteunt zij ook een sluitende administratie en CO2- rapportage en geeft zij inhoud aan beleid rondom goed werkgeverschap.

Joris Smulders en Serge van den Berg, oprichters van Fynch, geloven sterk in partnerships zoals deze nu met Alphabet. “De kracht van de combinatie is het samenbrengen van slimme technologie, kennis, klant- en gebruikersinzichten met grote werkgevers in de klantenkring van Alphabet. Ons team werkt iedere dag aan oplossingen die organisaties helpen bij het rapporteren & reduceren van mobiliteit gerelateerde CO2-uitstoot. De samenwerking met Alphabet stelt ons in staat om onze impactdoelstellingen versneld te realiseren. We zijn ontzettend trots dat we deze samenwerking wereldkundig mogen maken.”

Categorie: CO2-registratie
Labels: Alphabet, Fynch Mobility