MultiTankcard met OV Reizen voor leaserijder

maandag 13 november, 2023

MultiTankcard lanceert een nieuwe dienst waarmee leaserijders via de app van MultiTankcard of MoveMove gemakkelijk (en zonder abonnement) digitale kaartjes voor het openbaar vervoer in heel Nederland kunnen bestellen.

Want soms is reizen per auto niet de beste optie, stelt het mobiliteitsplatform. Via de app plant én ontvangt een berijder een digitaal kaartje om een reis met het openbaar vervoer in heel Nederland te kunnen uitvoeren. Er is dus geen abonnement meer nodig.

OV Reizen via de app is eerst gelanceerd voor klanten van MoveMove, de mobiliteitspas waarmee MultiTankcard direct zakelijke klanten faciliteert (zzp en mkb). Hier is de nieuwe dienst een groot succes met een indrukwekkende groei in het gebruik van de dienst sinds de eerste maand na de lancering. Vooral binnen de zakelijke dienstverlening (Consultancy, Financiële sector en ICT) heeft OV Reizen met de app een enorme populariteit verworven. Reacties zijn positief: de dienst is flexibel en makkelijk te gebruiken.

500.000 leaserijders

Na de succesvolle introductie binnen het MoveMove segment is OV reizen sinds deze maand ook beschikbaar voor leasemaatschappijen, hun klanten en hun berijders. Dit betekent dat bijna 500.000 leaserijders eenvoudig toegang kunnen krijgen tot het OV reizen op kosten van de zaak.

Elke leasemaatschappij kan OV Reizen voor hun klanten en berijders naar believen aanzetten. Als dat gebeurt kunnen de betrokken berijders onmiddellijk via de app OV reizen boeken. Geen losse kaartjes en declaraties meer. Daarnaast laat MoveMove zien dat OV reizen via de app voor de berijders drempelverlagend werkt: men is eerder geneigd het eens te proberen.

Voor de leasemaatschappij betekent deze dienst dat de OV-kosten geïntegreerd worden in de facturatie van alle diensten van MultiTankcard.

Volgens Patrick Roozeman, directeur MultiTankcard, ervaren zakelijke automobilisten drempels om met het OV te reizen. “Men heeft vaak geen OV-chipkaart of men vindt apart declareren te veel gedoe. Met deze innovatie maken we het OV aantrekkelijker voor deze doelgroep. Uiteindelijk is – ook voor de fervente automobilist – het OV in veel situaties een slimmer alternatief voor de auto. Denk bijvoorbeeld aan een klantbezoek in het stadcentrum, of als je wilt flexwerken tijdens een lange treinrit. En dit alles draagt ook nog eens bij een meer duurzame wereld met minder files”.

Categorie: Openbaar Vervoer
Labels: MultiTankcard