Recordaantal inzendingen Automotive Innovation Award 2024

maandag 13 november, 2023

De jury van de Automotive Innovation Award (AIA) heeft 43 inzendingen ontvangen: een recordaantal. Stuk voor stuk Nederlandse innovaties die mobiliteit slimmer, schoner, efficiënter, toegankelijker, betaalbaarder en/of veiliger moeten maken.

De jury ziet bovendien een enorme diversiteit in de inzendingen. “Er zitten bekende, internationaal opererende bedrijven tussen, maar ook kleine startups en studententeams”, aldus juryvoorzitter Jan Peter Balkenende.

De inzendingen variëren van technisch zeer geavanceerde innovaties tot slimme, praktische ideeën. Opvallend is het grote aantal innovaties dat inspeelt op de netwerkcongestie en de laadproblematiek. Verder speelt ook AI inmiddels een belangrijke rol in de automotive sector. “De inzendingen laten zien dat Nederland echt met de wereldtop meedoet, als het gaat om innovaties in de automotive sector”, aldus Balkenende.

Duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid

De ingezonden innovaties dingen mee in de categorieën duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid. In elke categorie is een award te winnen. Daarnaast is er een vierde award en dat is de hoofdprijs.  Die gaat naar de meest baanbrekende innovatie, de innovatie die op alle gebieden goed scoort. Nieuw is ook de Student Award, bedoeld om studententeams met veelbelovende innovaties een podium te geven.

Voor de awards nomineert de jury maximaal vijf innovaties per categorie voor de volgende ronde. De genomineerden ontvangen vervolgens een uitnodiging om hun innovatie op 7 december aan de jury te presenteren. Drie van de vijf genomineerden gaan door naar de finale op 5 februari 2024. Op die dag maakt de jury tijdens het exclusieve ‘Automotive Innovatiediner’ de winnaars van de Automotive Innovation Awards 2024 bekend, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Automotive Innovation Award