Uitrol SIXT charge begint in Nederland

woensdag 20 december, 2023

SIXT is het eerste grote autoverhuurbedrijf dat zijn klanten in-app oplaaddiensten aanbiedt. Het biedt toegang tot het uitgebreide oplaadnetwerk van Elli, een merk van de Volkswagen Groep; de Europese uitrol hiervan start in Nederland.

Klanten krijgen hier toegang tot meer dan 133.000 openbare laadpunten in het openbare oplaadnetwerk van Elli op de Nederlandse markt. Er zijn dus geen laadpassen of apps van derden meer nodig, alleen de SIXT-app volstaat.

SIXT charge biedt alle relevante functies voor het opladen van een EV, te beginnen met het vinden van beschikbare oplaadpunten in de buurt en het vergelijken van de prijzen van laadpunten voordat een laadsessie wordt gestart. Bovendien kunnen klanten de app gebruiken om informatie te controleren, zoals beschikbare stekkertypes bij specifieke laadpunten en om laadsessies zonder laadpas te starten en te beëindigen.

Laadsessies via SIXT charge worden gefactureerd door Elli, met behulp van de creditcard die is gekoppeld aan het SIXT-account van de klant. Dit betekent: klanten hoeven zich niet bij een andere aanbieder te registreren om hun laadsessies te betalen.

De komende maanden wordt SIXT charge uitgerold in andere Europese landen. Elli biedt klanten toegang tot honderdduizenden laadpunten in 27 Europese landen. Om het opladen van EV’s tijdens reizen van Nederlandse klanten naar het buitenland mogelijk te maken, zijn al in deze eerste fase ook laadpunten in België, Frankrijk en Duitsland beschikbaar.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt, Sixt charge