Echoes en Moving Intelligence samen in connected vehicle-oplossingen

donderdag 18 januari, 2024

Telematicabedrijf Moving Intelligence en voertuigdataspecialist Echoes gaan samenwerken en willen uitgroeien tot Europese leider op het gebied van slimme connected vehicle-oplossingen.

De bedrijven bieden oplossingen op het gebied van beveiliging, wagenparkbeheer, voertuigtracking en duurzaamheid. Afnemers zijn verhuur- en leasemaatschappijen, dealers, ondernemingen en verschillende MKB-klanten. Die willen allemaal met één druk op de knop snel en kosteneffectief toegang tot verschillende oplossingen.

Echoes biedt oplossingen voor wagenparkbeheer en voertuigbeveiliging door rechtstreeks verbinding te maken met de af-fabriek gemonteerde OEM-units. Dit verlaagt de hardware- en installatiekosten, de uitvaltijd van elk wagenpark en de kosten voor beheer en service voor wagenparkbeheerders aanzienlijk. Echoes integreert in een breed spectrum van nieuwe voertuigen (>90%). Daarnaast groeit de beschikbare data per voertuig elk jaar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en is daarnaast actief in vooral Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Italië, Spanje en Scandinavië.

Volgens Patrick Horst, CEO van Moving Intelligence, kan door de samenwerking met Echoes nu rechtstreeks verbinding worden gemaakt met het voertuig van de klant. “Zonder extra hardware te moeten installeren! Het vergroot ons bereik, we kunnen opschalen en verminderen de kosten en downtime door installatie voor klanten aanzienlijk.”

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Echoes, Moving Intelligence