AutoWeek: Auris Hybrid beter dan dieselconcurrentie

maandag 13 juli, 2015

Volgens AutoWeek is de Toyota Auris Hybrid Touring Sports de beste keuze binnen de bijtellingscategorie van 14 procent. De Auris nam het op tegen de diesels Peugeot 308 en de Volvo V40. De hybride blijkt onder andere in de praktijk zuiniger.

De nieuwe full hybrid Toyota Auris: zuiniger dan de dieselconcurrentie

De nieuwe full hybrid Toyota Auris: zuiniger dan de dieselconcurrentie

In de top5 lijst van meest populaire leaseauto’s ontbreekt de Toyota Auris in veel gevallen. Dat mag opmerkelijk heten, helemaal als men uitgaat van de portemonnee van de leaserijder én fleetowner. Op de lijst van meest zuinige benzineauto’s van de ANWB prijkt de Auris bovenaan. Ook uit de recente praktijktest van AutoWeek scoort de Auris met 4,5 l/100 km lager dan de twee diesels. Bij de gebruikerskosten scoort de Toyota een nette score van 4 van de 5 sterren, de rest 3. Bovendien is de restwaardescore hoger: een 8,5 tegenover 8,0.

Daarnaast scoort Toyota met de veiligheidsvoorzieningen. In maart tijdens de Autosalon van Geneve introduceerde het Japanse merk Toyota Safety Sense: meerdere nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen die hun weg moeten vinden in een hele reeks auto’s, te beginnen met de nieuwe Auris en nieuwe Avensis. Volgens AutoWeek ‘maakt de Toyota in deze test korte metten met het veiligheidsimago van Volvo’. En de Peugeot is niet te bestellen met de veiligheidssystemen die in dit segment al gemeengoed zijn geworden, zoals het automatisch afremmen.

Sneller dan de concurrentie

Overige pluspunten van de Auris: de automaat en het infotainmentsysteem. ‘Dat systeem werkt niet alleen logischer, maar ook sneller dan dat van de concurrentie’, aldus AutoWeek.

Eerder brak fleetsalesmanager Michel Dudok (Louwman & Parqui) op TrendsinAutoleasing opnieuw een lans voor de hybride. Volgens de fleetsalesman blijft de ‘gewone’ hybride voor werkgevers het meest interessant vanuit aspecten als TCO, MVO en bijtelling. Ook bij hoge jaarkilometrages. Berekeningen op basis van de website Werkelijkverbuik.nl wijst uit dat een hybride Toyota Auris nog bij jaarlijks 40.000 km goedkoper is vergeleken met de dieselconcurrentie uit de 14% bijtellingcategorie.

 

Categorie: Leasetoppers
Labels: Toyota