Winnaars Automotive Innovation Award 2024

dinsdag 6 februari, 2024

TomTom, LeydenJar, Total Safety Solutions en InMotion zijn de winnaars van de Automotive Innovation Award 2024. De vijfde editie van de AIA stond in het teken van bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

Van links naar rechts: vertegenwoordigers van TomTom, LeydenJar, Juryvoorzitter Balkenende, LeydenJar, InMotion, Total Safety Solutions

TomTom sleepte met Orbis Maps zowel de hoofprijs voor de innovatie met de grootste impact als de award in de categorie Bereikbaarheid in de wacht. In Orbis Maps worden kaartlagen van TomTom gecombineerd met data uit auto’s en data van andere aanbieders. Door de realtime integratie van de verschillende kaartlagen ontstaat het grootste kaart ecosysteem ter wereld.

LeydenJar ontving de award in de categorie Duurzaamheid voor hun werk aan de ontwikkeling van een anode – de minpool van een batterij – gemaakt van puur silicium. Total Safety Solutions won met hun Emergency Plug® voor elektrische voertuigen de Award voor Veiligheid en InMotion, met studenten van de TU Eindhoven, ging aan de haal met de Student Award voor de ontwikkeling van de Next Generation Battery Pack, het snelst opladende batterijpakket in een racewagen ter wereld.

Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende, die de prijzen uitreikte, roemde zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de ingezonden innovaties. “We laten zien dat wij als klein land wereldwijd impact maken met onze innovaties. Daarom verdienen deze innovaties alle aandacht!”

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Automotive Innovation Award