Den Haag verlengt probeeractie EV-deelbestelauto’s

woensdag 7 februari, 2024

Na positieve reacties van ondernemers verlengt Den Haag de gratis probeeractie voor elektrische deelbestelauto’s. Ondernemers mogen hierbij twee maanden lang kosteloos gebruikmaken van een elektrische deelbestelauto van LeasePlan.

Den Haag wil de ondernemers op tijd voorbereiden op de invoering van een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum van Den Haag per 1 januari 2025. De uitbreiding naar de hele kust is gepland vanaf 1 januari 2026. Met de gratis probeeractie, onderdeel van de duurzaamheidsinitiatieven van de gemeente Den Haag, raken de Haagse ondernemers vertrouwd met elektrisch rijden en maken ze tegelijkertijd kennis met het concept van autodelen. Zo is het idee althans.

Het initiatief liep eerder al een jaar en richtte zich op winkeliersverenigingen en bedrijfsinvesteringszones. Door alle positieve reacties en verzoeken breidt de gemeente de actie nu uit en stelt deze ook open voor andere ondernemers in Den Haag, als bedrijfsverzamelgebouwen die gezamenlijk interesse tonen in het uitproberen van de elektrische deelbestelauto van LeasePlan.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Den Haag, LeasePlan