Wagenpark Arval groeit wereldwijd met 6,9 procent

woensdag 7 februari, 2024

Leasemaatschappij Arval meldt over 2023 wereldwijd een groei in het wagenpark van bijna 7 procent. In totaal heeft Arval BNP Paribas nu een vloot van 1,7 miljoen leasevoertuigen, waarvan zo’n 166.000 EV’s.

In Nederland groeide het wagenpark met 4,1 procent ten opzichte van 2022 naar 104.800 leaseauto’s, waarvan 25.000 volledig elektrisch – goed voor 39% van alle nieuwe bestellingen in 2023. Met een marktaandeel van 11,3% is Arval de op twee na grootste mobiliteitsaanbieder van Nederland (operationele leasemarkt).

De internationale cijfers; klik om te vergroten

Ook de verschillende (Nederlandse) onderdelen, zoals flexibele lease, deelmobiliteit en Arval Mobility Link, noteerden groei. Flexibele lease bereikte de mijlpaal van 5.000 auto’s, van de deelauto’s van JustGo en Arval Car Sharing rijden er nu 235 rond. Het aantal gebruikers van Arval Mobility Link, een online platform voor de administratie van mobiliteit, steeg in 2023 met 50% naar 6.700 gebruikers.

1.200 zakelijke fietsen

Fietslease, waarin de leasemaatschappij een samenwerking aanging met Hellorider, steeg naar ruim 1.200 zakelijke fietsen. Verder steeg het aantal connected voertuigen in Nederland naar 32.000, een stijging van 52% vergeleken met 2022.

Andrea Falcone, General Manager van Arval BNP Paribas in Nederland, kijkt met trots terug op een succesvol jaar voor Arval in 2023, waarin het sneller is gegroeid dan de markt. “Met de integratie van Terberg Business Lease Group, en daarmee merken als Justlease en JustGo, hebben we ons aanbod op het gebied van private lease en deelmobiliteit verbreed en verbeterd. Aangezien bijna 40% van de bestelde leaseauto’s volledig elektrisch is, het aantal gebruikers van Arval Mobility Link met 50% is gestegen en we toenemende interesse in zakelijke fietslease waarnemen, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten duurzame mobiliteit net zo belangrijk vinden als wij en dat Arval op de goede weg is. Deze ingezette richting zal in 2024 worden voortgezet.”

Voertuig met laadstation

Om de adoptie van elektrische voertuigen te ondersteunen, heeft Arval onlangs aangekondigd Arval Charging Services te lanceren. Daarmee kunnen zowel bedrijven als particuliere klanten een voertuig met een laadstation leasen.

Wat elektrische auto’s betreft: in juni versterkte Arval en autofabrikant MG Motor hun samenwerking met de lancering van een gezamenlijk voertuigabonnement: MG Auto Abo powered by Arval. In oktober 2023 bundelde Arval de krachten met het elektrische automerk ZEEKR, samen met BNP Paribas Personal Finance. Bovendien is afgelopen 5 februari een nieuw internationaal partnerschap met autofabrikant BYD aangekondigd.

Transitiejaar 2024

Nog wat internationale cijfers (Arval BNP Paribas is actief in 29 landen): grote internationale bedrijven zijn wereldwijd goed voor 440.000 leaseauto’s, een stijging van 8%. Klanten binnen het lokale bedrijfssegment zijn goed voor 696.000 voertuigen, een stijging van 3%. Het retailsegment steeg met 12% naar 506.000 voertuigen.

Volgens Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval, beloven de goede jaarcijfers veel goeds voor de kansen en uitdagingen die ons te wachten staan in 2024. “Een transitiejaar voor de markt en voor Arval.”

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Arval