Nieuwe Vredestein-band 13% lichter

dinsdag 27 februari, 2024

De nieuwe zomerband Vredestein Ultrac Pro is ‘opmerkelijk’ lichter, stelt de fabrikant zelf vandaag in een persbericht. De band, vooral geschikt voor grotere (SUV) auto’s, is 1,7 kilo lichter dan zijn voorganger.

Dat komt neer op een gewichtsbesparing van 13%. Waardoor prestaties en comfort worden gemaximaliseerd en tegelijkertijd het milieueffect drastisch wordt verlaagd, aldus Vredestein.

Dit lage gewicht is onder andere gerealiseerd door het minimaliseren van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de constructie en het profiel van de band. Zo bestaat de nieuwe, zogenaamde hielconfiguratie, uit een enkellaagse constructie in plaats van de tweelaagse vorm die doorgaans in het segment wordt gebruikt. Het betekent ook dat er minder materialen worden gebruikt bij de productie, wat ook een milieuvoordeel oplevert.

Rolweerstand

Ook de nieuw ontwikkelde rubbersamenstellingen en geoptimaliseerde constructie dragen bij aan de scores wat betreft brandstofzuinigheid. Zo is de rolweerstand 12% verlaagd ten opzichte van de vorige Ultrac Pro. Dat verbetert het rijbereik aanzienlijk.

De Ultrac Pro is er in de maten van 18 tot 24 inch, geschikt voor een breed spectrum aan sportwagens, supercars en prestatiegerichte sedans, hatchbacks en SUV’s. De band komt volgende maand op de markt.

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Vredestein