Autoverhuurder wordt Amsterdams erfgoed

vrijdag 1 maart, 2024

DIKS Autoverhuur heeft van de gemeente Amsterdam een Jubileumpenning gekregen op de dag dat het bedrijf 75 jaar bestaat. De kenmerkende blauwe bussen zijn onderdeel geworden van het Amsterdamse straatbeeld, ofwel Amsterdams erfgoed.

De onderscheiding is voorbestemd aan bedrijven en organisaties die al minstens een halve eeuw een rol spelen in de Amsterdamse gemeenschap. Familiebedrijf DIKS verhuurt en deelt al 75 jaar personenauto’s, maar het zijn vooral de blauwe bedrijfswagens met de grote gele letters die onderdeel zijn geworden van het Amsterdamse straatbeeld.

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van DIKS. Het bedrijf is inmiddels actief in Amstelveen, Almere en binnenkort ook Utrecht. Ter ere van het jubileum lanceert het bedrijf de actie ‘DIKS deelt uit’: inwoners van Amsterdam kunnen daarmee een jaar lang een eigen deelauto voor hun straat winnen. Niels Diks: “Een huurauto is een deelauto en wij leveren graag onze bijdrage aan meer ruimte voor groen op straat, zoals we dat al 75 jaar doen.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: DIKS Autoverhuur