12 procent meer leaseafleveringen in Q1

dinsdag 2 april, 2024

Evenals in de beide voorgaande maanden beleeft de leasemarkt ook in maart een behoorlijke afzetgroei, meldt AUMACON vandaag. De toename van het aantal nieuwe leaseauto’s dit jaar bedraagt inmiddels 12 procent.

Vorige maand werden er 592 lease Volvo’s EX30 geregistreerd

Afgelopen maand werden 20.197 nieuwe leaseauto’s aan het wegennet toegevoegd, 5,5% meer dan een jaar tevoren in dezelfde maand. Kia bezet daarbij de eerste plaats met een marktaandeel van 11,0%. Toyota (8,6%) en Volvo (8,5%) maken het podium compleet. De Tesla Model Y is in maart de meest ingezette leaseauto, voor de Tesla Model 3 en Toyota Aygo X

De kersverse Volvo EX30 komt overigens ook al in de top5 voor van maart 2024. Volvo’s nieuwste vol-elektrische boreling moet de rol van de V40 van weleer vervullen als ‘prijsvechter’ en massaal op de shortlist komen van leaserijders en fleetmanagers (binnenkort een interview!). Volvo zelf meldt vandaag ook een “record marktaandeel” in handen te hebben. Het sluit het eerste kwartaal zelfs af als het nummer één stekkermerk. In het BEV en in het PHEV-segment eist Volvo de tweede plek in de verkooplijsten op.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Aumacon