EasyPark en Toogethr starten samenwerking

woensdag 29 mei, 2024

Bij een bedrijfsverzamelgebouw in Utrecht start voor het eerst een samenwerking tussen EasyPark en Toogethr, waardoor de (gewilde) parkeerplekken optimaal worden benut.

Vlnr: Koray Kayis (EasyPark) Jeordie Brouwer en Jacqueline du Crocq (Element Offices), Robbert Sanders (Toogethr)

De samenwerking tussen EasyPark en AutoBinck dochter Toogethr, is er op gericht bedrijven te helpen bij het efficiënter omgaan met het parkeervraagstuk door onder meer zakelijke parkeerplaatsen open te stellen voor particulier gebruik. Klanten van EasyPark kunnen hierdoor steden gemakkelijker en betaalbaar bezoeken.

Dat gebeurt nu dus bij Element Offices Utrecht De Goeman dat flexibele werkplekken biedt aan een diversiteit aan bedrijven, variërend van startups tot advocatenkantoren en mkb-bedrijven. Tegelijkertijd is het een plek waar wijkbewoners samenkomen en is het een hotspot voor bezoekers van het centrum van Utrecht. Al die doelgroepen hebben nu toegang tot het parkeerterrein.

Meer ruimte

“In de avonduren en het weekend hebben dit soort locaties te maken met een overschot aan parkeerplekken die leeg staan. Terwijl bijvoorbeeld dagjesmensen juist hier snel een beschikbare en centraal gelegen parkeerplek in de stad kunnen vinden”, aldus Michael Stark, Country Director Nederland van EasyPark.

De samenwerking tussen EasyPark en Toogethr op deze Utrechtse locatie is een mooi voorbeeld van hoe bestaande parkeerfaciliteiten veel efficiënter ingericht kunnen worden. Stark: “Juist door met elkaar de samenwerking aan te gaan en onze technologieën met elkaar te verbinden, maken we veel efficiënter gebruik van bestaande parkeerfaciliteiten, waardoor er tientallen parkeerplekken beschikbaar komen en in de stad meer ruimte overblijft voor de bewoners.”

Automobilisten vinden, parkeren en betalen via de EasyPark-app, waarna het in- en uitrijden van de locatie wordt geregeld via kentekenherkenning. ANPR (Automatic Number Plate Recognition) zorgt ervoor dat de slagboom bij aankomst en vertrek automatisch opengaat.

Categorie: Parkeren
Labels: EasyPark, Toogethr