VZR komt met 2.1 versie van de private lease-normen

dinsdag 11 augustus, 2015

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de zogenaamde 2.1 versie van de private lease-normen gepubliceerd, nadat het in maart 2015 voor het eerst kwam met een set normen. Volgens VZR passen private lease-aanbieders inmiddels massaal hun contractvoorwaarden aan.

private lease4VZR zegt tot nu toe 15 private lease-aanbiedingen te hebben getoetst. Contracten waren te ingewikkeld, de consequenties niet duidelijk en er bestond het gevaar van overkreditering. Na overleg heeft dit in veel gevallen geleid tot aanpassingen. De vereniging is bij dit proces ondersteund door Lease Consult, expert op dit gebied. Er zijn in totaal meer dan 20 specialisten betrokken geweest bij de totstandkoming van deze normenset.

Naast de VZR kijkt ook de AFM kijkt kritisch naar de ontwikkelingen op het gebied van private lease. Verder is de VNA, de branchevereniging van leasemaatschappijen, een initiatief gestart om samen met de consumentenbond voorwaarden op te stellen

Volgens VZR is private lease in opkomst, ook onder werknemers die van hun werkgever een vergoeding voor mobiliteit krijgen.

Klik hier voor de nieuwste versie van de VZR-normen

Meer nieuws over private lease? Bekijk hier ons ‘dossier’

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Lease Consult, VZR