Spuigroep en Markeur (oa Multilease en Achilles Autolease) fuseren

woensdag 19 augustus, 2015

Spuigroep en Markeur gaan het vierde kwartaal 2015 fuseren. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke speler op de mobiliteitsmarkt met bedrijven als Europcar, Multirent, Multilease en Achilles Autolease.

markeurVolgens Arie Bast, CFO van Markeur, vullen beide bedrijven elkaar goed aan en biedt de fusie veel mogelijkheden om zowel verdere omzetgroei als kostenefficiency te realiseren. “Door deze fusie wordt schaalgrootte gecreëerd die weer veel mogelijkheden tot groei genereert naar de toekomst.”

De toegenomen schaalgrootte en spin-off effecten zullen naar verwachting ook een krachtige impuls geven aan de dealeractiviteiten van Motorhuis. Leo van Beukering, CEO van Spuigroep: “Wij zijn ervan overtuigd dat door deze fusie een krachtige organisatie ontstaat met een breed pallet aan activiteiten.”

Multilease heeft een vloot van 11.000 voertuigen volgens de onlangs gelanceerde Leasebedrijven top-50 van Aumacon. Het staat daarmee op plek 13 van de leaseranglijst. Door de fusie met Achilles Autolease (3.700 voertuigen) schuift het één plek naar boven op.

De voorgenomen fusie is voorgelegd aan alle betrokken partijen waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en zal na goedkeuring zo spoedig mogelijk worden gerealiseerd, meldt Markeur.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Achilles Autolease, Europcar, Markeur, Multilease