Mobility Card Services rolt OV van de Zaak verder uit

maandag 7 september, 2015

Mobility Card Services (MCS) en Connexxion hebben vorige week hun handtekening gezet onder een samenwerking om OV van de Zaak verder uit te rollen. Connexxion gaat het als maatwerkoplossing aanbieden aan haar zakelijke relaties. Het moet een einde maken aan de administratieve rompslomp rondom het woon-werk verkeer met OV.

OV van de Zaak werd in november 2014 geïntroduceerd door Veolia (zusterbedrijf van Connexxion) en Mobility Card Services. Het initiatief streeft naar één kaart voor toegang tot al het OV in Nederland tegen het meest gunstige tarief en zonder dat de werkgever er omkijken naar heeft.

Foto: Eric van Eijndhoven (Connexxion) en Victor van den Berg (Mobility Card Services) zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

Eric van Eijndhoven (Connexxion) en Victor van den Berg (Mobility Card Services) zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

Veel werkgevers hebben het gevoel dat bij de invoering van de OV-chipkaart het gebruiksgemak voor hun medewerkers is ingeruild voor het afrekengemak van de vervoerbedrijven, stelt Victor van den Berg van Mobility Card Services. De administratieve verwerking is een tijdrovend en complex proces geworden. De losse declaraties, het inzichtelijk maken van de gemaakte reizen en de financiële afhandeling kosten werkgevers veel tijd. En wat te doen met werknemers die in twee abonnementsgebieden reizen? “Kortom, organisaties hebben moeite om woon-werk verkeer met het OV voor hun medewerkers te faciliteren en zij hebben onvoldoende inzicht in de keuzes die ze daarbij hebben.”

Connexxion ziet in OV van de Zaak een partner die de zakelijke markt gerichter en beter kan gaan bedienen. De werknemer hoeft alleen maar in- en uit te checken , de rest wordt geregeld. Een eerste klant heeft zich inmiddels al gemeld: voor voetbalclub Vitesse verzorgt OV van de Zaak het complete OV-chipkaarttraject – van kaartaanvraag tot financiële afhandeling – van bijna alle jeugdspelers. Zij reizen dagelijks met het OV vanuit het hele land met verschillende vervoerders tussen huis, school en de trainingsaccommodatie op Papendal.

Van den Berg benadrukt overigens dat er weliswaar veel slimme oplossingen denkbaar zijn die gemak kunnen opleveren voor de reiziger én de werkgever, maar dat de systemen en gesloten netwerken van de vervoerders het er niet makkelijker op maken. “We maken het werkgevers zo makkelijk mogelijk, het is helaas nog geen ideaalplaatje”.

Categorie: Openbaar Vervoer
Labels: Connexxion, OV van de Zaak, Woon-werkverkeer